Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξουμε 6 λάθη τα οποία ίσως δεν είχες σκεφτεί ότι μπορεί να διώχνουν τους επισκέπτες του eshop σου και πώς μπορείς να τα αποφύγεις!
1) Η ιστοσελίδα σου δεν είναι εύχρηστη στις κινητές συσκευές (smartphone, tablet).
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις σωστές πρακτικές και να δώσεις έμφαση στις κινητές συσκευές, καθώς η επισκεψιμότητα σου έρχεται κυρίως από αυτές.
2) Η ιστοσελίδα σου αργεί να φορτώσει.
Εάν ήσουν στη θέση του καταναλωτή, πόση ώρα πιστεύεις ότι θα περίμενες για να φορτώσει η ιστοσελίδα σου; 2-3 δευτερόλεπτα ίσως. Μετά από τα 2-3 δευτερόλεπτα θα κουραζόσουν και θα την έκλεινες. Οπότε θα πρέπει να ξεκινήσεις να λύνεις τα προβλήματα τουλάχιστον της αρχικής σελίδας, που οφείλονται στην αργή φόρτωση αυτής. Η πρώτη εντύπωση μετράει!
3) Οι εικόνες και οι φωτογραφίες σου είναι μεγάλες σε μέγεθος ή χαμηλής ποιότητας.
Σημαντικό ρόλο στο eshop σου παίζουν οι φωτογραφίες. Θα πρέπει οι φωτογραφίες σου να είναι υψηλής ποιότητας και καθαρές για να καταλαβαίνει ο πελάτης ακριβώς το προϊόν που πρόκειται να παραγγείλει. Επίσης, θα πρέπει να προσέξεις το μέγεθος των φωτογραφιών σου, για να μην αργεί να φορτώσει η ιστοσελίδα σου.
4) Λάθος διαφημίσεις με στόχο την ιστοσελίδα σου.
Όταν κάνεις διαφημίσεις στο Facebook, στο Instagram και γενικά σε οποιοδήποτε κανάλι επικοινωνίας έχεις επιλέξει, θα πρέπει να περάσεις την ιστοσελίδα σου και το προϊόν σου από “κόσκινο”. Θα πρέπει να αναλύσεις το ποιος χρειάζεται αυτό το προϊόν ή το σε ποιο κοινό απευθύνεται. Εάν οι διαφημίσεις σου είναι εκτός στόχου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ξοδεύεις χρήματα!
5) Δυσκολία στην ολοκλήρωση παραγγελίας.
Μήπως δεν προσφέρεις πολλές επιλογές πληρωμής; Μήπως μέχρι να πατήσεις το κουμπί “Αποστολή παραγγελίας” πρέπει να συμπληρώσεις πολλά πεδία και να περάσεις πολλές σελίδες;
Τότε θα πρέπει να φτιάξεις τη σελίδα του checkout σου και να ζητάς μόνο τα βασικά! Έτσι ο πελάτης, θα πρέπει μέσα σε 2 λεπτά να έχει πατήσει το κουμπί!
6) Κακός σχεδιασμός ιστοσελίδας.
Σου αρέσει αισθητικά η ιστοσελίδα σου; Την έδειξες στον φίλο σου, να σου πει τη γνώμη του; Μήπως έχει πολλά κενά σημεία σε αυτή;
Θα πρέπει να πάρεις τη γνώμη πολλών ανθρώπων, κυρίως εκτός οικογενειακού κύκλου και να σου πουν την άποψη τους και τί αλλαγές θα μπορούσες να κάνεις.
Εάν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, εδώ!